コメント: 生姜糖(しょうがとう)。

Marfua san : Thank you so much for posting the recipes so quick!! I will try to make them! I put two pieces of them in a cup of boiling water to make ginger tea to sooth throat. It works wonderfully. You are the best, Marfuasan!

投稿者 tamaki : 2012年09月10日 11:27

Marfuasan, about the Shogato Kaichan... don't you add any water? do you just cook them with sugar and ginger? Thanks.

投稿者 tamaki : 2012年09月10日 11:31

水は入れません。
砂糖とショウガを火にかけると、砂糖が溶けるんです。

煮詰まって泡が出てきたら、ぬれ布巾の上に置いてかき混ぜるんですが、急に砂糖が結晶するのが面白いですよ!

投稿者 まーふあ : 2012年09月10日 18:46

*古いエントリーのコメントは、コメントスパム対策のためクローズします。
 ご感想はメインページのエントリーにご自由にお書きください。